Monday 8 November 2021

2nd LUNCH @ RUMAH ACHIK BALIK CUTI DEEPAVALI

 Lunch ke-2 kat rumah Achik..


Semua Achik dah siap masak.Lunch time ja,Achik whatsApp suruh datang makan.Terus start kereta,takdan nak tukar gear dah sampai rumah Achik...hihihi...

Daging Kerbau Gorwng Kunyit.Sedap yang amat.Daging fresh...terasa kemanisan daging .


Ayam Goreng untuk Aqil.


Ops...mulakan dengan buah-buahan dulu.
Orange,limau,jambu batu,apple hijau dan merah.
Sebab tu Achik ramping macam anak dara sweet 17...Dia banyak makan buah.Yang kakaknya ni banyak makan buah juga...dan lain-lainnya lagi la banyak
不不

Cabai tumbuk rencah ikan rebus & ulam aromatic...petai jeruk..
My favourite...


Ni pun makanan exotic ni.
Kari Ayam Hutan.


Bila bagitau nak balik cuti Deepavali ja,Achik cakap Pakcik terus order 2 ekor ayam hutan.
Terima kasih Pakcik & Achik yang selalui meraikan kepulangan kami anak beranak.Semoga Allah membalas mereka dengan hidangan terbaik di syurga kelak..Amiinnn..


9 comments:

  1. wahhh... bestnya cuci mata gambar mknn kt sini... teringin jugak nk merasa ayam hutan.. mcm manalah rasanya ye.. spt selalu dpt baca je la nk mkn blom dpt lagi.. hihi.. salam hari isnin mak cella

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Selasa五baru swmoat reply
      Rasa ayam hutan lebih kurang ayam kampung Mim...
      Bezanya ayam hutan tinggal kat hutan dan lebih aktif.Saiz badan dan telunya kecik sikit dari ayam kampung.macam saiz telur nasi lemak pak nasir dalam air asia五
      Perbezaan ketara ayam hutan ada tanda putih macam subang pada kedua2 telinga ayam hutan

      Delete
  2. Ammi pun Deepavali haritu tutup kitchen. Gi bertandang umah kakak ipar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah..untung ada kakak ipar sporting...hihihi

      Delete
  3. Dah paham dah pakcik mesti carik ayam hutan ,daging kerbau best kannnnn

    ReplyDelete
  4. Kenapalah sy tak rajin macam Achik, suka berkira tenaga, huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau SK rajin macam Achik,sapa pula nak malas macam saya...不不不

      Delete
  5. Alhamdulillah..dapat menjamu selera air tangan Achik. Sedapnya daging kerbau. Selalu dapat makan time raya je.

    ReplyDelete