Sebab temen nengok mak teman ni haghi2 masak petei...
Tapi ni koleksi gambo dalam folder September le...
Sebab bulan September & Oktober kan teman jaghang hupdate blog...musim peghekse le katakan..
Musim peghekse UPSR
& Musim UPSR bocor..
hahahahaaha....cakap Peghak la pulakkkkk!!!!!!!
Ni sambal sardin versi 16 September...
Sambal Petai ngan Sardin Cap Ayam..
Haaa siap ngan brand sardin tu....
Sebab kat umah aku jarang makan Sardin Cap Ayam...
Kitorang lagi suka sardin King Cup & Sardin Adabi
Sampai sudah aku ngan mak aku makan sambal & petai tu je..
Sardinnya hanya tergolek dog dalam mangkuk & berakhir di bakul sampah....cian sardin tu kan...
Ni plak Sambal Petai + Sardin Adabi plak
Versi 19 September...Makan ngan Nasi Lemak...Malam2 makan nasi lemak weh..
2 hari selepas sambal sardin cap ayam...
Haaa..yang ni semua licin
Masa ni kakak ada kat umah rasanya kot sebab pinggan nasi tu ada 3..hahahaha
Sambal Petai ngan Udang.....
Versi 20 September...
Kan aku dah kata ...
Hari2 petai...!!!!!!!!
Makan ngan Mihun Goreng.....Sarapan pagi..
SAMBAL PETAI..Mak Aku
3 papan petai -amek isi
1tin saiz kecik sardin @ 10 ekor udang
5 cili merah
1 bawang besar
minyak
garam& gula
1/2 camt asam jawa @ 1 asam keping @ 5 belimbing buluh
1. Blend cili & bawang besar.
2. Panas anggaran 1/2 cawan minyak.
3. Tumis bahan blend hingga garing.
4. Masukkan asam & garam & sikit gula..
5. Masuk sardin & petai..biar 5 minit & siap
6.Kalau guna udang...goreng dulu udang & angkat.Dalam minyak yang sama tumiskan bahan blend.
No comments:
Post a Comment