Juadah iftar semalam..
Rabu...21 Ramadhan 1439..
Iftar Nasi Goreng jer...
Heee..
Sebab sampai rumah dah dekat 6.30...
Mmm...hari Rabu memang aku balik lambat...
Even bulan puasa pun still balik pukul 4 petang..
Huhuhuhu...
Kuar gate nampak mak aku nun jauh tunggu dalam kereta bawah pokok..
Pastu mak aku cakap nak gi beli barang buat biskut raya sebab banyak barangg dah habis stok
Sampai rumah dag dekat 6.30 petang
Masa balik mak aku ajak gi Bazar Raadhan tapi aku malas sebab dah penat..
Mak aku cakap x sempat nak masak lauk bagai sebab ayam masih beku dalam freezer
Kata ak aku kalau nak cepat hanya boleh defross udang jer
Mmmm....aku teringat Nasi Goreng Tomyam jer
Bila cakap ngan mak aku...
Mak aku cakap udang ngan Nasi Goreng tomyam memang ngam..
Yesss...!!
Mak aku terus masak nasi..
Buat nasi Goreng dengan nasi yang masih panas berasap baru dimasak..
Haaa...
Maka beriftarlah dengan nasi
NASI GORENG TOMYAM KUNG
2
mangkuk nasi
1 paket
perencah tomyam( 2 sudu pes botol)
2 sudu
minyak
2 batang
sosej salai
1 batang
carrot
1pokok
daun sup@daun ketumbar
3 helai
daun limau purut
10 ekor udang - bersihkan dan gaul garam kunyit
1.
Panaskan minyak & goreng udang hingga masak..Ketepikan
2. asukkan
sosej dan goring sekejap sahaja
3..Masukkan
perencah tomyam
4.Tambah
carrot & daun limau purut yang dihiris halus
5.
Masukkan nasi & gaul rata hingga berasap
6.
Taburkan daun sup @ daun ketumbar.
7. Hidangkan bersama udang goreng tadi
Air pun mak aku cakap xde gula sebab lupa nak beli gula
So...altenatif...
Sebab ada susu...
Maka mak aku buatkan Sirap Cincau Bandung..
Cincau Manis Perisa laici yang orang wat dessert tu...
Tapi mak aku parut masukkan dalam Air Bandung
Mmm...i like it..!
Brrrr....
Alhamdulillah....
Walaupun makan Nasi Gorenng jer....
Tapi sedapppp...
Mmmm....pastu sambung study sebab axam...
Mak aku cakap mak aku nak mengukis sebab kena settle order dalam minggu ni juga...
Minggu depan dah nak balik kampungggggggg
No comments:
Post a Comment