Monday, 29 August 2016

DAGING KAMBING MASAK BLACK PEPPER

Daging Kambing Masak Black Pepper..
Mmmbekk..
Mmmbekkk...
Heee...
Mana ada bunyi kambing lagi dah...
Dah masuk dalam perut dah..


Kambing ni favourite aku ngan mak aku ngan abang ngan pakcik..
Kakak..nenek..achik..haikal..dorang x suka kambing..
Aqil..??
Mmmm ...aqil tu suka kerang jer..



Bila tergigit black pepper tu..
Pergh...feel nyerrr...
Aku pun x tau naper aku suka rasa black pepper..
Kalau ngan lamb ni lagi la aku suka kalau ada black pepper...
Pedas..berpeluh..!!!
Lauk ni mak aku masak guna slice lamb jer...
Mak aku kata dah lama beku dalam frezer..
Memang setiap kali buka petia ais..aku nampak lamb slice tu..
Tadi aku nak makan nasi..
Rasa laparnya..
Aku minta mak aku goreng telur ngan kicap jer..
Tapi mak aku kata nk masak kambing..
Mmmm...lagi lar aku sukerrrr...

DAGING KAMBING BLACK PEPPER..mak aku
2 slice kambing
1 sudu tepung gandum
2 sudu minyak
1 bawang besar
1 sudu sos tiram
1 cili merah
1 pokok daun sup

Bahan tumbuk:
1 sudu lada hitam biji
1 ketul kecil kunyit @serbuk kunyit
1 potong halia
2 bawang putih

1. Potong-potong daging kambing & gaul dengan tepung gandum..perap sekejap & cuci bersih
2. Gaul daging dengan bahan tumbuk.
3. Panaskan minyak & tumis daging kambing yang digaul bahan tumbuk.
4. Masuk sikit air & masak hingga daging empuk.
5. Masukkan sos tiram,bawang besar hiris,cili hiris & biar bawang lembut.
6. Sesuaikan rasa & tabur daun sup.

No comments:

Post a Comment