Untuk sarapan
Lempeng Kosong Kuah Asam pedas Sardin
Sedap...
Bukan hari ni nyer tapi hari Ahad nyer
Dah seminggu
Tapi baru publish
Heee...
Kalau masak kari ikan
Esoknya harus ada cucur kembong
Kalau ada Asam Pedas
Esoknya mesti ada lempeng kosong ni
Macam dah wajib plak...
Lempeng Kosong ni rupanya sangat ramai peminatnya...
Tal tahu la ni fakta ke auta
Aku cakap ni hanya berpandhkan pageview @ my blog ni
Coz RESIPI LEMPENG CAIR.... kat sini jadi antara popular post dalam blog ni
Mak aku masak lempeng ni waktu pagi
Pastu mak aku dok ngadap siapkan cookies ni
Kalau mak aku buat cookies xde sapa boley kacau
So, layan jer lah Lempeng ngan kuah asam pedas ni
Resipi just c&p dalam old post
LEMPENG KOSONG
2 cawan tepung gandum
3 1/2cawan air
1 telur
sikit garam
2 sudu minyak
sikit minyak lagi untuk sapu kuali
3 1/2cawan air
1 telur
sikit garam
2 sudu minyak
sikit minyak lagi untuk sapu kuali
1. Blend semua bahan tu hingga berkrim
2. Jika guna kuali biasa sapu sikit minyak & dadarkan kuih sesenduk demi sesenduk..
3.Jika guna pan..just sapu minyak sekali sahaja masa dadar pertama..
4. Buat hingga selesai & boleh hidang dengan sambal tumis atau kari atau sambal sardin
2. Jika guna kuali biasa sapu sikit minyak & dadarkan kuih sesenduk demi sesenduk..
3.Jika guna pan..just sapu minyak sekali sahaja masa dadar pertama..
4. Buat hingga selesai & boleh hidang dengan sambal tumis atau kari atau sambal sardin
Kuah Asam Pedas ni...
Asam Pedas Sardin ni lebihan lauk dalam post TELUR IKAN GORENG KUNYIT vs ASAM PEDAS SARDIN.... kat sini
Layannnn
hihi.. aunty pun semalam buat lempeng cicah sardin tapi tak ambil gambar
ReplyDeleteHaaaa.... Memang alltime favourite la...
Delete