Assalamualaikum...
Menu iftar 22 Ramadhan.Hari Ahad.Dari lepas sahur hingga hampir berbuka membiskut raya yang ditempah.
Tapi menjelang 6.30 tinggal beberapa tray saja lagi nak bakar biskut kita serahkan kepada Cella kerana perlu siapkan juadah ifgar pula..
Sambil Cella teruskan kerja bakar biskut raya...kitapun masaklah lebih kurang
Ni menu yang tak sesuai untuk healty person....
Hanya sesuai untuk yang jenis jaga perut macam sayaðŸ¤
Ni bukan lemak putih yang lepas makan melekat kat lelangit & kat pinggan mangkuk tu.Ni lemak jenis lemak pejal warna kuning atau omputih panggil bahagian brisket..
Lemak macam ni kalau bakar cicah air asam pun sedap ni...hihihi
Dulu masa mak masih makan daging selalu beli lemak ni masak asam pedas.Sekarang dah lebih 10 tahun mak tak makan daging merah sejak dah buang hempedu kerana batu katang.Dah jarang beli lemak ni.Tapi sebab dah biasa makan,maka sesekali datang teringin...maka kita beli dan masak...
2. SAMBAL GORENG
Rebus sikit laksa & hiris ulaman..Makan bersama kuah lemak sardin frozen left over hari apa ntah...hihihi
Juadah iftar 16 Ramadhan boleh tonton sini:
👇👇👇👇
sedap... laksa tu... eh ptg ni rs nk cr laksa la :D
ReplyDeletehehehe...try la masak laksa sardin ni LB...
DeleteSedapnya asam pedas, sedapnya tembikai.
ReplyDeleteJohorean & asam pedas tak dapat dipisabkan
DeleteTembikai masak merah, dah macam nama menu 😂😂😂
ReplyDeleteSy pun lama tak makan lemak ni. Suka tapi tu la makin muda, makan sekali sekala ja la
hihihi...bukan ayam ja masak merah kan
DeleteLaksa tu sedapnya....lemak daging ni tak pernah buat tapi teringin juga nak merasa.
ReplyDeleteLemak ni sedap bagi yabg minat
DeleteMenarik telur dadar crispy tu.
ReplyDeleteAsalnya nak buat telir sarang makan ngan laksa tapi tak jadi urat halus🤣
DeleteSaya pun nak juga asam pedas lemak!
ReplyDelete