Monday 6 July 2015

PENGAT LABU ...SPAGETTI.. IFTAR KE 10 -RAMADHAN 2015

Spagetti Olio...
SPagetti Bolognese.....
HAri Sabtu nyer menu berbuka....

Spagetti  Olio tu mak aku nyer....
Mak aku memang suka spagetti tu...

Aku ngan abang makan ni...

Hari ni mak aku masak sempoi jer sebab mak aku bz buat Kuih Raya.....
Petang hantar kakak ke TBS..kakak nak balik uitm...
Tu pun abang yang hantarkan....
Mak aku sibok ngan kuih raya...
Dessert Pengat Labu...


Aku ngan mak aku jer makan dessert ni..
Abang xnak...
Abang kata x suka...

PENGAT LABU
1/2 biji labu-kupas & potong
4 cawan santan
1/2 gula melaka
2 sudu gula pasir
1 daun pandan
sikit garam
3 sudu sagu-rendam kembang

1. Masak labu dengan santan hinga empuk.
2. MAsukkan sagu & biar hingga jernih.
3.Masukkan gula,garam & pandan...


2 comments:

  1. Replies
    1. mak kita masak sikit-sikit jer...Mak kata ikut macam nenek buat dulu-dulu.Bulanpuasa kena masak special untuk anak2...bulan x puasa makan je apa yang ada..hee

      Delete