Tuesday, 18 April 2023

MENU IFTAR RAMDHAN KE- 25: SARDIN vs AYAM

 

Sambal Sardin Belimbing Buluh .
Lauk iftar hari Ahad..hari ke 25 puasa.


Sebenarnya tak la sambal sangat sebab saya tak masukkan cili blend pun.Hanya hiris 10 cili padi merah tu dan tambah 10 biji belimbing buluh yang dibelah-belah.
Memang berselera dapat lauk pedas dan masam macam ni.


Ayam goreng 


Anak jantan sorang tu balik kerja dibawanya balik sekotak ayam goreng McD 5pcs.


Sebelum berbuka  air fryed biar panas rangup masa makan.

Buah jambu batu asam boi sebagai pelengkap.
Sayur takda...


8 comments:

  1. Sy br plan nk berbuka lauk sardin hari ni... lama pulak rasa x mkn sardin.. hihihi

    ReplyDelete
  2. Wwah..penghujung ramadhan biasa memang lauk sardin jadi pilihan..SA pun ada beli beberapa tin sardin besar..tau adik2 nanti balik semua nak makan sardin...

    ReplyDelete
  3. Tu diaaa.. tulis pun pendek2 jer.. tapi sy pun kdg kalau masak sardin yang simple cam tu panggil sambal jugak, hihi.

    ReplyDelete
  4. nampak besar dan ranggup ayam goreng mcd tu kak oi... tergoda sungguh

    ReplyDelete
  5. tempahan biskut raya belum siap ke kak?busy lagi gayanya tu...

    ReplyDelete
  6. sambal sardin mmg all time feveret...tambah pula dgn belimbing buluh..kecur dah ailio...hehe...

    ReplyDelete
  7. Eh, sardin juga di sini. Kita pun masak sardin juga buat lauk makan nasi berbuka puasa.

    ReplyDelete