Friday, 4 February 2022

PEKASAM DAGING vs PEKASAM TELUR SOTONG



update:
不不不hadoi ..camana leh tertekan publish ...
padahal dok upload pic..


Pekasam daging...

Pekasam telur sotong

Anak bujang tu order dari shopee...Baru sampai

Dua pack pekasam daging
1 pack pekasam telur sotong 


1 pack banyak ni..
Rasanya 100 gm kot.

Goreng la untuk anka bujang tu.Licin dia makan..2x tambah nasi


Telur sotong dia tak makan..Adah balik kerja terus makan nasi  macam orang kebulur setahun..不licinnn...
Alhamdulillah...hilang kempunan laut darat

Sebelum dapat pekasam ni...saya buatkan pekasam daging segera untuk anak bujang tu..Dari pagi tadi saya tak boleh nak copy link...tak tau pasai apa



10 comments:

  1. Replies
    1. Hahahaha....adoi...taktau la SK...mamun pulak hari ni...五五

      Delete
  2. Ya ampuuun! I terkecur you tau tak hahaaaaa.

    ReplyDelete
  3. Permintaaan si bujang lagi ke mama cella?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...ya Fiza...ni yang dia order kat shopee tu la..baru sampai

      Delete
    2. Ohh lambat sampai..Puaslah makan daging pekasam seminggu dua ni. Pekasam telur sotong tak pernah makan pulak.

      Delete
  4. Eh....lahaiii...
    saya baru buka ni..
    Adoiii...camana boleh publish....
    Tadi dok upload pic sementara nak solat maghrib...sekali ni buka...laaaa...不不不

    ReplyDelete
  5. Sedapnya pekasam daging, tu. Iman tu berapa kali minta pekasam daging tapi maknya kedekut nak beli, hihi. Pekasam telur sotong tak pernah try lagi, tentu sedap jugakkan.

    ReplyDelete
  6. Yarabbi....pekasam....sedapnyaaa....

    ReplyDelete