Wednesday 16 June 2021

CEKODOK BILIS PUN SEDAP JUGA


Cekodok bilis cicah sos cili vs teh 0 panas.

Makan panas-panas 
Sedap jer...
Hihihihi


Saya tak suka letak soda @ yis kalau buat cekodok bilis @ cucur udang.Tapi saya akan bancuh awal beberapa jam supaya biji-biji  tepung jadi mengembang  & ada la berongga walaupun tak la la semeriah rongga yang menggunakan yis.Kalau nak goreng petang,tengahari dah bancuh sesiap.Tutup diam-dia.Bila petang,goreng.

Bancuh tepung gandum + garam sikit & sejemput gula.Guna air suam bancuh cair sikit dari cekodok pisang.Pastu tambah bawang besar hiris,bilia bersih,kucai & kalau nak pedas boh cili hiris  skit.


Bila petang goreng la buat isi perut yang sentiasa menanti  diwaktu-,waktu PKP ni..hihihi

Teh 0 bersulam.Masuk perut bercampur cekodok memang kembang penuh perut la...hihihi

2 comments:

  1. Sedap sangat ni Mama Cella.
    Lagilah dengan teh o panasnya tu.

    ReplyDelete