Sup Bebola Ayam..Bukan hari ni punya tapi dah tak ingat hari apa
SUP BEBOLA AYAM
30 biji bebola ayam
2 biji kentanng- dadu kasar
1 batang carrot- dadu kasar
1 batang sadri
sikit daun sup
1 sudu teh lada hitam
5 cili padi - jika suka pedas
3 sudu minyak
1 bawag holland
2 bawang putih
3 hiris halia
1 sudu teh garam
1. Panaskan minyak & tumis bawang hollad & bawang putih serta halia
2. Masukkan bebola ayam & goreng beberapa minit.Tambah 4 cawan air
3. Tambah kentang ,carrot & masak hingga empuk
4. Tambah garam & lada hitam.Jika suka extra pedas tambah cili padi ketuk.
5. Sesuaikan rasa & tabur daun sup
Buah betik
buah betik cam kat hotel
ReplyDeleteMenu tengahari akak harini sup bebola ayam sama dengan sambal kicap belah limau kasturi.
ReplyDelete