Wednesday 28 December 2016

JEJARI PISANG GORENG

Jejari Pisang Goreng..
Bersama Teh O Panas..
Semalam nyer minum petang...
Selalu buat
JEJARI KELEDEK MACAM KAT SINI


Pisang Goreng biasa je kata mak aku..
Mak aku cakap nk kasi something differance..
Potong bentuk jejari..
Supaya lebih rangup..


Mak aku cakap ni namanya pisang abu..
hahaha...
Pisang Abu..
Pisang Ali..Ahmad...Syed xde ke..hihihihi..


JEJARI PISANG GORENG

10 biji pisang
Minyak untuk goreng

Better::
1 cawan tepung gandum
1 cawan tepung beras
1 1/2 cawan air
1 sudu teh garam
1 sudu besar gula
2sudu minyak
1/4 sudu teh pewarna kuning telur

1. Blend semua bahan better hingga berkrim..


2. Pisang dikupas kulit dan belah 2...Setiap belahan dihiris panjang menjadi 3..
So sebiji pisang dapat 6 jejari
Celup setiap jejari pisang dan goreng dalam minyak yang banyak hingga garing rangup..


Tos atas kitchen towel dan hidang .
Sedap dimakan bersama sambal kicap..
Mak aku cakap ni Pisang Goreng Versi Badget..
Potong hejari supaya rangup..
Selain tu supaya nampak banyak..
Mak aku kata sebab pisang dah mahal...
hahaha

No comments:

Post a Comment