Tuesday, 16 November 2021

BAWA BEKAL SANDWICH

Semalam tak bawa bekal sebab niat nak puasa.Sayangnya tak sempat sampai ke maghrib....

Hari ni sarapan awal.Belum pukul 8 dah sarapan..Sandwich & kopi O


Semalam check rupanya dalam badan kurang protien.Yang lebihnya lemak..huhuhu..Banyak makan makanan proses yang protien tipu + lemak tu..Tu yang pulun tambah telur rebus.Sumbat pula sebiji telur rebus..Hihihih Memang tak habis la ..Kenyang.


Untuk budak dua  beradik tu buat sandwich juga tapi guna  whoeal bread.Buat sorang 2 set..


Sumbar sayur banyak-banyak..+ chickenloaf.
Bungkus dengan plactic cling supaya mudah nak makan + nak elakkan roti jadi kering


Untuk saya ,saya guna roti Perancis yang buat cicah sup cendawan tu.Saya suka roti yang tekstur keras macam sourdough bread..Baru puas gigit kunyah lama-lama..



Inilah bekal hari ni...sekian

14 comments:

  1. Mcm ini punya sandwich boleh kenyang sampai petang.Tambah2 lagi ada telur rebus, lagi lah kenyang

    ReplyDelete
  2. Kak lin plk buat wrap hrini.. tp letak telur dadar, salad dgn olive oil.. fight kolestrol.. 🤭

    ReplyDelete
  3. sedap... sy BDR hari ni kak.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh ada lg ke yg BDR, opis my husband bila dh blh rentas negeri, dh xde BDR..

      Delete
  4. Ini diskriminasi namanya, mak dia punya roti kemahen!

    ReplyDelete
  5. hebat mak..buat sandwich ala-ala kafe hipster gitu

    ReplyDelete
  6. aduh sedapnya.... bila lah kita ni nak rajin macam ni

    ReplyDelete
  7. Simple tapi mengenyangkan. Sedap pun sedap, buat sendiri boleh letak sebanyak-banyak aksesori kan...

    ReplyDelete
  8. Menyelerakan sandwich mama cella. Mewah dengan sayuran. saya suka saya suka. Bertambah sedap guna roti perancis dan wholemeal. Rangup dan kaya serat.

    ReplyDelete
  9. Kelmarin kawan bawa 40 biji telur rebus ke sekolah. Saiz kecil. Banyak lebih, saya ambil 3 biji dan makan begitu saja.

    ReplyDelete
  10. Nak buat jugak sandwich sihat macam ni..nak bawak bekal on Monday nanti...ok esok SA pi beli barang...hehehhe

    ReplyDelete
  11. rupa yang sangat menyelerakan.

    mesti sedapkan

    ReplyDelete
  12. TQ semua ....sayang semua ketat-ketat...🌹🌹🌹

    ReplyDelete