Friday 25 November 2022

PIZZA 3 JAM ½

 Hari Jumaat sebelum PRU 15 tu Adah kata tak payah masak.Sebab cuti dia nak order pizza.Pagi tu saya dah sarapan nasi goreng dan kopi 0.Tapi saya sorang ja la makan.

 Belum pukul 11 nampak dia dok ngadap laptop tengok menu..

Beberapa minit kemudian dia kata dah siap order online .

Tunggu punya tunggu punya tunggu...
Pukul 12 pun tak sampai lagi...
Adah call tanya..depa kata dah hantar...tapi kami tak terima pun..
2 jam sudah berlalu...dah pukul 1.30....pun belum bau pun pizzanya.
Bila Adah call lagi ..katanya rider dah pick up 1 jam dah...
Ah,sudahhhh ..
Depa siap suruh Adah pi tengok kat luar kot rider letak luar rumah..
Kata Adah ....saya dok depan pintu la ni...takdak sapa lalu pun...不
Depa kata kalau macam tu depa buat lain lah pizza tu...tapi kena tunggu lagi la sebab dikira new order...huhuhu

Akhirnya menjelah 2.30 baru nampak kelibat rider sebuah syarikat penghantaran tu datang ketuk pintu...

Penantian paling lama rasanya ni..
Kalau Dominos...boleh dapat 2 voucer dah ni...hihihi

Makan la 2 beranak ngan Adah....Abangnya belum balik.Cella juga hari Sabtu baru balik.
Tapi sebab dah menunggu lama sangat....Pakat hilang lapar dah.....dah tak excited nak makan...


8 comments:

  1. rider pusing jauh pergi hantar tmpt lain dulu kot..ni dpt pizza yang baru atau yg dah sejuk kak?
    saya hari tu order pizza side dish ada yg dah habis digantinya dgn mushroom soup smp 5bekas dah la tak ada call inform dulu cuma tulis pada resit je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau la rider tu pi mana...hihihi
      Alamak...order lain depa tukar lain..tak baik la macam tu kan..Baru2 ni viral juga pasal ayam goreng yang famous tu suka tukar order orang sesuka hati tanpa bgtau dulu..yang ditukar tu diganti mash potato.pengkaji ekonomi kata sebab mash potato tu margine untung dia tinggi sebab tu depa ganti yang tu..五

      Delete
  2. Hurrmmm... salah tempat hantar kot. Minggu lepas, bangun pagi Encik Suami nampak bungkusan makanan sangkut di pagar. Entah siapa punya. Tanya jiran kiri kanan tak ada yang mengaku, masuk dalam group taman pun mereka kata tak ada yang order. Petangnya Encik Suami terpaksa masukkan dalam tong sampah sebab makanan sudah basi kot (macam ada kuah).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknya la ...
      Tak tau la apa khabar pizza yang dah hantar tu..
      Kalau kes macam cikgu ni...kalau makanan masih elok pun tak berani la pulak nak makan kan...tak tau siapa dan apa tujuan..tapi sayang la dah terbazir begitu sahaja kan

      Delete
  3. Sian Adah, dari rasa teruja nak makan sampai hilang rasa terujanya tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..
      Baki tu banyak lagi..bila dah dibega-begakan lebih daripada 1 whole pizza..maknanya makan tak sampai sebiji la..
      Tapi abang dia dengan senang hati..balik kerja terus selesaikan五不

      Delete
  4. Ni pizza yg mula2 order atau pizza yg diorang buat yg baru utk ganti pizza yg tak sampai2?

    Kalau sy dari lapar dah jadi kenyang penat 不

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau la nak kata yang ni yang baru atau yang asal..
      Tapi cheese dalam crust tu dah keras kejung la..
      Memang hikang lapar jadinya...makan whithout feel

      Delete