Hari ni takdak idea nak masak lauk.
Pun guna sos segera dalam botol sahaja.Selalu saya suka guna brand Adabi.Kali ni try pula brand Yakin.Tambah sosej sahaja sebab meatball takdak.
Pastu rebus sebungkus spaghetti.Pukul 4 tadi dah merebus spaghetti & masak sos bolognese tu
Bakinya untuk dua anak dara kat rumah.
Saya memang penggemar pasta tapi kalau bolognese saya tak bopa nak jalan.Kalau carbonara,olio @ kalau goreng pedas bodo-bodo pun saya suka...kecuali bolognese...hihihi
Spaghetti 2 dalam 1. Bijak!
ReplyDeleteSejak bujang-bujang tu balik Malaya, lama dah tak masak spaghetti.
In sha Allah...kalau Covid dah reda boleh la depa terbang balik Sabah pula.Boleh masak spaghetti..heee
DeleteAlhamdulillah....
ReplyDeleteUnik, kan spaghetti ni, boleh dimakan dengan macam2 jenis kuah.. Kalau sy pun kurang minat blognese, selera kita sama, tapi laksa Johor, ofkos la jadi pilihan.
ReplyDeleteHehehe...Johorean...
DeleteKat tempat saya di KL ni ada laksa beras biasa tu dimakan bersama kuah laksa Johor.Nama menu tu "SAJOR"