Mak aku beli mender ni..
Aku tahu mender ni tapi x tahu nama jer
Eh, bukan tak tahi...tapi x ingat jer..
Haaaa...sebab sebelum ni mak aku dah pernah beli..pernah masak..
Cuma dah lupa nama dia sebab bukan selalu beli..hanya beberapa kali
Mak aku kata nama mende ni Ngaku..
Haaa...nak ngaku ke x ngaku..
Kikiki...bukan mengaku..
Ni namanya Ngaku jer..
Kata mak aku hanya musim CNY jer mende ni selalu ada..
Mungkin sebab dia celebrate CNY kot.
Hahahaha..
Balik umah mak aku kupas kulit dia..
Rupa dia macam Water Chestnut a.k.a Sengkuang Cina..
Tapi memang bukan la..
Sengkuang Cina aku tahu
Mak aku selalu juga beli Ssngkuang Cina a.k.a water chestnut tu..
Kulit dia hitam dan keras
Isi dia rangup dan manis makan buat dessert
Ni kulit dia putih
Tapi rasa dia lain
Mak aku biat kerepek a.k.a chips
Sedap..
Rangup...lemak.dan ada sikit manis...
Walaupun plain jer dan ori
Tapi siyes....sedap
Lagi sedap daripada potato chips
Sebelum ni pun mak aku dah pernah buat KEREPEK NGAKU ....kat sini..
Rangup..
krup...krup...krup
Rupa dia macam shallot pun ada..
Sebelum buat kerepek kenalh kupas kulit dia
Pastu slice nipis2...
Patutnya guna alat dia
Tapi sebab xde...
Mak aku cakap guna peeler ni pun boley...
2 in 1
Mak aku pesan supaya sentiasa kacau kerepek ni masa goreng sebeb kerwpwk ni mudah hangus
Selain buat kerepek ...
Mak aku juga pernah masak ngaku a.k.a arrowhead ni dijadikan lauk..
Mak aku masak ....
STIR FRY CHICKEN WITH ARROWHEAD...kat sini...
sedap...
ReplyDeleteok ok..tak ngaku sedap tapi ngaku tetap sedap....
hahahaha...
DeleteKalau P.Ramlee mesti cakap..
Berapa banyak ngaku daaaaaaa..!