Thursday, 7 May 2020

LEMPENG CAIR CICAH ASAM PEDAS DAGING-RAMDHAN 2020 (PKPB)

Kerana masak ASAM PEDAS DAGING TETEL... kat sini..
Mak aku masak juga Lempeng Cair Cicah Asam Pedas Daging Tetel  tu

Lempeng Cair Cicah Asam Pedas Daging Tetel..Asam Pedas ni fav kakak
Daging tu fav abang selalian ayam
Lempeng tu memang fav abang
Memang abang jer pun yang makan sampai 10 slices lempeng tu
Ko aser kat mana perut abang simpan lempeng tu?
10 keping kot...


Mak aku cakap lempeng cicah asam pedas ni untuk moreh lepas terawikh...


LEMPENG KOSONG
2 cawan tepung gandum
3 ½ cawan air
1 telur
sikit garam
2 sudu minyak
sikit minyak lagi untuk sapu kuali
1. Blend semua bahan tu hingga berkrim
2. Jika guna kuali biasa sapu sikit minyak & dadarkan kuih sesenduk demi sesenduk..
3.Jika guna pan..just sapu minyak sekali sahaja masa dadar pertama..
4. Buat hingga selesai  & boleh hidang dengan asam pedas

Pesan mak aku:
*** Sukatan air ini seseuai untuk teoung gandum Faiza... jika guna tepung gandum cap rose mwrah kurangkan air menjadi 2½ cawan sahaja kerana tepung rose lain texture nya..


Makan ngan kuah asam pedas


Moreh...

No comments:

Post a Comment