Tapi resipi lum tulis..
Mmm....dalam draff ada lagi 56
Banyak dah surut sebab mingu2 lepas dah post banyak juga dah...
Hati Goreng Petai
Haaa....x tau nak citer about lauk ni sebab just nak publish yang dah ada dalam draff
Sebab tengok dah ada resipi..
Just tulis skit & publish jer
HATI GORENG PETAI
1/4 kg hati lembu
1 sudu teh garam
1 sudu teh serbuk.kunyit
1 sudu teh lada hitam tumbuk
2 papan petai
1 bawang holland
5 cili padi - patah2kan
2 sudu minyak
1. Bersihkan hati dan potong kiub
2. Gaul hati dengan serbuk.kunyit,garam dan serbuk lada hitam
3. Panaskan minyak dan goreng hati hingga masak
4. Masukkan bawang dan cili padi serta isi petai
5. Jika terlalu mering tambah sikit air dan masak hingga mendidih dan pekat
6. Sesuaikan rasa
Hati gaul garam,kunyit dan lada hitam..
( Untuk kurangkan bau hati...boleh rebus dulu hati baru garam kunyitkan)
Hati Goreng Petai
Yang pasti aku memang xkan makan hati.lembu
Bukan sajja hati lembu
Hati ayam pun aku x makan
Tapi bukan langsung x pwrnah makan
Sebab ada beberapa kali aku " Makan Hati"dengan seseorang..
Hahahahaha...itu Simpulan Bahasa daaaaaaa....!!
Paru pun sedap..
ReplyDeleteHati dan paru buat asam pedas sedap tau..letak lengkuas blend..sedap
Paru boleh lagi la kita terima kalau goreng garing..Tapi hati still xleh go..sbb rasa macam makan tanah..!!!! heee
Delete