Cucur Udang Rangup Pedas..
Dah rangup..pedas2 skit..
Krup krap krup krap..
Mmmm.....
Cucur Jagung Rangup Pedas vs Teh O Panas
Bukan sikit..
Tapi setinggi Gunung Fujiyama..
Hahahaha...nampak sangat nipunyerrr...!!
Makan panas2 memang layannn ar..
Kalau dah sejuk kureng la skit..
Apa mender pun kalau panas2 memang swdap..
Kecuali ABC..
Hahahaha.....
Nampak jet merah2 delima
Tapo xde lah pedas sangat..
Sebab mak aku cakap just guna cili blend jer
Kalau guna cili padi...
Memang pedas la
CUCUR JAGUNG PEDAS RANGUP
2 tongkol jagung
2 biji telur
2 pokok daun sup + daun bawang
1 bawang holland- hiris
1 sudu besar cili blend
1 cawan tepung ubi
1sudu teh garam
1/2 cawan bilis bersih
minyak untuk goreng
1. Hiris jagung ambil isinya
2. Gaul isi jagung,bawang hiris,daun sup cincang,garam,bilis dan tepung ubi
3. Gaul rata dan pecahkan telur kedalamnya.Jangan tambah air.
4. Gaul rata dan tambah cili blend
5. Adunan memang nampak cair.Tapi jika terlalu cair tambahkan lagi tepung ubi.
6. Panaskan minyak yang banyak
7. Sudukan ditepi kuali seperti teknik membuat rempeyek..
8. Balik2kan cucur hingga garing rangup
Adunan yang digaul rata ditambah cili blend
Nampak merah..Tapi x pedas sangat pun
Gorenglah sesudu demi sesudu dan balik2kan sehingga garing
Hot & Spicy Corn Fritter..
Ready toa eat..
Ok..bye
salam never tried this before.. surely sedap
ReplyDeleteni makan jaging etc air teh kena without gula...
Bagus la sis nor less sugar...
ReplyDeleteHaving also end content is sugar...
ReplyDelete