Esok ,KL akan ber PKP 3.0.Maka putus sudah harapan & impian untuk balik beraya bersama keluarga di kampung.Apapun life must go on..
Yakin bahawa dalam musibah ,pasti Allah turunkan bersama hikmah
Chicken ball masak sambal.Lauk iftar semalam 23 Ramadhan 1442.Lebih kepada lauk anak-anak.Kalau saya jika diberi pilihan chicken ball ni dengan ikan masin,saya akan pilih ikan masin.HihihiSAMBAL BEBOLA AYAM
1/2 paket (30 biji) Ramly Chicken Balls
1 asam keping
1 sudu teh garam
2 sudu teh gula perang
1 cawan cili blend
1 bawang besar
10 cili padi
1 bawang besar + 3 bawang putih -blend1
1/4 cawan minyak
1. Panaskan minyak & goreng chicken balls hingga nampak berubah warna.
2. Terus masukkan bawang & cili blend.
3.Masukkan asam, garam, gula dan masak hingga naik minyak.
4. Tambah bawang besar & cili padi. Sesuaikan rasa.
Alhdulillah,masih banyak rezeki yang Allah kirimkan bersama nikmat kesihatan & umur yang masih berbaki.Sesekali rindu sangat puasa dalam PKP tahun 2020.Tapi takkan mungkin suasana itu berulang.Maksud saya perasaan & ketenangan dalam pada masa tu.Biasalah,kita memang akan sering merindu masa lalu kerana masa lalu takkan berulang lagi waima masa yang berlalu itu baru sesaat yang lepas
Mudah2an betullah, dalam musibah ada hikmahnya.. sy peminat sayur bendi tu tapi tak suka letak ikan bilis.
ReplyDeletesama2 raya pkp kita
Sedap2 menunya
ReplyDeleteSelamat berbuka puasa
Dulu saya goreng telor dadar pakai non stick pan, tapi sejak cella tunujuk mak cella buat yg garing saya sekarang lebih menggemari yg garing.Sedap buah pitaya/naga tu
ReplyDeleteKari kambing saya habis isinya, tinggal kuah saja. Makan waktu buka dan sahur. Ingatkan nak makan lempeng dengan kuah kari...adeeehhh sedapnya!
ReplyDelete