Lauk lalu nasik🤭
Boleh jadi booster ni🤣
Saya guna cili padi merah Bangladesh tu...
Menyengat tapi sedap dia takleh berenti..
Kalau berenti kena minum air🤭
1. Tempe 4 keping ,segenggam bilis,sebiji terung ungu digoreng garing...Ketepikan
2.Dalam minyak sama,goreng pula segenggan cili padi merah,sebiji bawang. esar dan sebiji tomato.
Semua ni blend kasar.
3. Tumis bahan blend dal minyak yang sama.Tambah garam gula secukup rasa.Masukkan bahan goreng dan gaul rata.Sesuaikan rasa & siap.
fuhh... cukup ni je dgn nasik panas... hanyuttt kak hanyuttt... hahaha
ReplyDeleteHehehe kan Kakmim...
DeleteLauk sdp mcm ni, mkn je.. lupakan mata timbangan.. 🤭
ReplyDeleteKalau tak makan pun mata timbang bukan nak turun pun kan...Baik makan kan Kak Lin🤣
DeleteLauk cam ni mmg bahaya. dpt makan dgn nasi panas, lagi bahaya. bertambah2.
ReplyDeleteBetul tu AE...Lagi simple lagi bahaya..untuk yang jenis berselera ja macam kit🤭🤣
DeleteSedapnya Kak... kalau buat menu raya ni pun sedap gakkkkk... ala-ala sambal goreng...
ReplyDeleteAaa la kan Lin..
DeleteBuat makan ngan ketupat @ nasi impit pun layan ni...
Ni tak payah lauk lain, nanti kacau rasa.
ReplyDeleteRasanya kita tinggalkan komen di sini, tapi main sembunyi-sembunyi pulak dia ye hehehee.
ReplyDelete