Wednesday, 21 August 2019

LEMPENG CAIR CICAH ASAM PEDAS SARDIN

Lempeng Cair  Cicah Asam Pedas Sardin
Untuk. dinner
Sedap baq ang....!

Makan Lempeng
Cicah Asam Pedas
Minum Teh O Panas

Aku suka Lempeng cair yLEMPENG ang lembut ni
Maknaku lak suka KELAPA TEBAL & GARING... macam kat sini
Selalu mak aku masak lempeng kelapa
Tapi hari ni mak aku masak Lempeng Cair yang aku suka ni


RESEPI DAN CARA BUAT LEMPWNG CAIR... kat simi

LEMPENG CAIR
2 cawan tepung gandum
3 1/2cawan air
1 telur
sikit garam
2 sudu minyak
sikit minyak lagi untuk sapu kuali
1. Blend semua bahan tu hingga berkrim
2. Jika guna kuali biasa sapu sikit minyak & dadarkan kuih sesenduk demi sesenduk..
3.Jika guna pan..just sapu minyak sekali sahaja masa dadar pertama..
4. Buat hingga selesai  & boleh hidang dengan sambal tumis atau kari atau asam pedas

Lempw g boleh dilipat

Boleh digulung untuk nampak vogue



Cicah ngan ASAM PEDAS SARDIN MENJILAT JARI... kat sini..

4 comments:

  1. Sedap..arwah mak selalu buat

    ReplyDelete
  2. sardinnya tu makan tak??? hehehe

    Aunty suka jugak lempeng cair, lempeng kelapa pun suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Sardinnya kemudian.. Makan kuah dulu kasi licin.. hihihi

      Delete