Bukan lauk hari ni
Tapi minggu ni
Semalam semua bz
Mak aku ada event kat masjid
Aku bz persiapan Hari Usahawan
Hari ni Hari Usahawan
So.. semalam pagi ramai-ramai sarapan Roti Canai Kedai pak Omar kat Perindu
Pukul 2 cikgu dah suruh balik nak kunci kelas.
Aku ngan Nad terus gi sambung kerja kat umah Auni sampai pukul 6
6.30 mak aku amik aku dalam hujan
Balik dah maghrib2 tu singah cari makan kat pasar malam
Cari Apam balik Cheese tapi xde
Aku beli Hotdog cheese.
Mak aku beli buah2an
Aku carikan murtabak untuk abang & meehun soto untuk kakak.
Sampai rumah dah nak isyak
Sambil siapkan bahan untuk Mission Games sambil tengok Final Piala FA
KEDAH vs PERAK
Haaaa.... abang mesti serba salah nak sokong mana
Abang tu lahir kat Perak
So.. warga Perak
Mak aku Kedah...
Kakak Selangor tapi x masuk final
Aku memang warga KL...
Pun dah bungkus..
Hahahaha..
Kedah juara 1-0 tapi mak aku bukan tengok pun..
Mak aku memang xlayan bola..
Kalau nenek aku... huh 1 rumah riub dengar suara nenek bagi arahan kat pemain bola nvalahkan jurulatih ooo..
Hahaha...
Ok, bola dah habis
Ni pun tengah siapkan nombor giliran
Jap lagi terus gerak gi sekolah
Poster untuk promotion
Heee.... syantiks tak poster yang aku buat ni..
Heee...dah seminggu aku dah jadi macam lori iklan
Buat promotion
So..doakan kelas aku dapat untunv banyak....
Target untung bersih RM1k
Lama dah mak aku xmasak Sambal Bjlis Tin ni..
Sedap weiiii
SAMBAL BILIS TIN SEDAP
1 tin bilis dalam sos cili (brand REX)
1 kentang-potong dan goreng
1 asam keping yang kecil
1/2 sudu teh garam
10 cili padi hijau
2 sudu minyak
1 tin bilis dalam sos cili (brand REX)
1 kentang-potong dan goreng
1 asam keping yang kecil
1/2 sudu teh garam
10 cili padi hijau
2 sudu minyak
Bahan Blend:
10 cili kering
1/2 bawang besar
10 cili kering
1/2 bawang besar
1. Goreng kentang hingga masak
2. Dalam minyak yang sama tumis bahan blend hingg naik minyak
3. Masukkan asam keping dan garam
4. Tambah bilis tin dan kentang
5. Sesuaikan rasa dan masukkan cili padi sebelum diangkat
2. Dalam minyak yang sama tumis bahan blend hingg naik minyak
3. Masukkan asam keping dan garam
4. Tambah bilis tin dan kentang
5. Sesuaikan rasa dan masukkan cili padi sebelum diangkat
C&P jer dari SAMBAL BILIS TIN SEDAP... kat sini
Sebab mak aku kata sama jer macam masak sebelum nj
So..cari entry yang relate
Ni masa sinvvaj Hero....
Aku cakap kat mak aku dah lama x masak sambal bilis tin yang sedap tu
Heee...
Sambal ni memang sedap
Tapi.kalau cium dari tin dia bau cili
Mak aku kata kena alter skit tumis semula baru kick.. !
Sup Cendawan
Sebab abang off kena la masak lauk lain juga
Abang x makan Sambal Bilis
Mak aku masak sup cendawan ni
Sup Cendawan Shimejie
Telur Dadar Garing..
Licinnnn
Ops.... doakan kelas aku dapat untung banyak yer... Hari Usahawan..
semoga dapat untung banyak. anak aunty tahun lepas buat rumah hantu, byk ong maaaaaaa!
ReplyDeletefirst time aunty tau ada sambal bilis dalam tin, tapi kalau brand rex tu aunty prnah beli yg sotong
Aamiinnn...
DeleteKann... Kitorang mmg dh lama plan rumah hantu.. Tapi kena caras.. huhuhu.
Berbuku dihati..
Tapi semua dah selesai..
Sambal Bilis Tin memang kiter suka... Tapi mak kiter alterla.. Klu buka tin terus makan.. kureng skit.. Kena alter baru kick