Lempeng Kelapa vs Kuah Durian
Haa.. Selalu kuah durian mak aku buat makan ngan roti, pulut or roti jala
Ni makan ngan lempeng lak
x pelik pun
Sedap jer
Actually ni hari Ahad nyer
Last kuah durian
Tinggal semangkuk
Mak aku cakap sebab dah tinggal semangkuk
Cicah la ngan lempeng kelapa
Ibarat peribahasa
"Hati Gajah Sama diLapah, Hati Nyamuk Sama di Cicah"
Haaa...ko nak ker cicah hati nyamuk
Bila sebut hati nyamuk tingat Puteri Gunung Ledang minta hantaran dari Sultan Melaka.. 7 dulang hati nyamuk..
Kalau dah 7 dulang tu bukan nak cicah tu
Tu nak melantak hati nyamuk!
Kalau hati Nyamuk Aedes lak..
Tak ke naya..!
Buter jer kena Denggi..!
Ops.. this is coconut pancake
Hmm.. Pancake ker crepe kalau macam ni?
Whateverlah..
Dah mak aku kata Lempeng Kelapa
Resipi ni just c&p ner dari post LEMPENG KELAPA GARING.. kat sini
3cawan tepung gandum
2¼cawan air suam
1cawan kelapa parut
½ sudu teh garam
Minyak
1.Campur tepung kelapa dan garam
2. Bancuh dengan air suam sikit demi sikit
3. Biar direhat 10 minit sebelum dimasak
4.Panas 1 sudu mintak dan ratakan 1 senduk adunan.
5.Ratakan adunan dan balik-balikan sehingga garing
Ni versi makan kuah durian ngan Roti
Nak kasi sexy skit pakaikan swiming suit kat roti tu sebelum kasi berenang dalam kuah durian
Sementara musim durian kannn...
Ala.. baru 2x jer beli durian
Aunty baru sekali beli durian, aunty bab beli durian ni memang berkira2 sikit sebab takut isinya tak memuaskan hati. Hurmmm.. Musim durian pun dah nak habis, kan
ReplyDeleteKat KL banyak lavi org jual durian.. Tapi kitorang amik bau jer..Saper yg beli nnt durian dh xde bau sebab kitorang dh amik bau dia.. Hahaha
ReplyDeleteKegemaran arwah mak..
ReplyDelete