Bekal Sekolah aku semalam
Mak aku yang masak
Heeeee...
Nak tunggu aku masak...mmmm nantilahhhh...!
hahahaha
Bekal aku
Mak aku isi penuh tupperware
Pastu aku tambah lagi
Hihihihihi
Mak aku nyer bekal
Mak aku cakap potong roti tu bentuk rectangle sebab nak bagi enang isi dalam tupperware tu
1 piring untuk abang
1 piring lagi untuk kakak
Naper letak asing-asing?
Sebab abang abang selalu bangun awal,nanti abang akan makan dulu
Sebelum ni mak aku dah pernah buat bekal Roti Telur Sardin ni
so just C&P jer dari entriROTI TELUR SARDIN ...kat sini
ROTI TELUR SARDIN
10 keping roti gardenia slice
1tin kecil sardin
1/4 limau nipis
5 biji telur
1/2 bawang besar cincang
1 sudu teh chilly flakaes
1/2 sudu geh garam
1 sudu teh lada sulah
1/4 cawan daun sup+daun bawang cincang
Miyak
1.Roti dipotong 2 setiap sekeping
2. Lenyek sardin bersama sosnya
3. Campurkan sardin dengan jus limau, garam, lada sulah,
chilly flakes & daun sup cincang. Gaul rata
4.Pecahkan telur dan gaul dengan gaul sebati
5. Tambah sardin dan kacau sebati
6.Panskan kuali dan tuang skit minyak
7.Celup roti dalam campuran telur dan sardin dan goreng
dengan minyak yang sedikit tadi .Jika mahukan inti tebal.,tambah sikit lagi
campuran sardin bertelur atas permukaan roti.
8 Balik-balikan hingga garing kedua-dua belah roti
Aunty pernah buat ni tapi guna daging sebab uncle & anak aunty tak makan sardin. Yg peliknya kalu sandwich sardin makan pulak tapi syaratnya jgn sapu butter atau mayonis, heheh
ReplyDeleteWaaaa.. Mesti lg sedap guna daging...
ReplyDeleteHeeee... Leh try ni..
Bukan kiter.. Tapi nak minta.mak kiter yang try..Kalau kiter yang masak pagi-pagi.. Ada yang x gi sekolah la jawabnya... Hahahaha