Wednesday, 4 October 2023

LEMPENG KELAPA CICAH ASAM PEDAS DAGING

 Kalau dah masak asam pedas...Harus la diiringi lempeng.



Selalu gu dengan lempeng kosong kan...
Kali ni buat lempeng kelapa pula...



Sebab ada lagi baki asam pedas...diulang panas makin pekat makin sedap 


Sesekali makan lempeng memang layan....


Buat 5 keping tebal-tebal...
Dua keping simpan anak jantan tu makan balik kerja.
3 keping lagi pulun makan ngan anak dara bongsu tu.Patutnya minggu ni dah daftar sem baru..dapat la dok rumah seminggu  lagi sebelum daftar weekend ni..


Saya masak lempeng kelapa versi 

LEMPENG KELAPA TEBAL & GARING

13 comments:

  1. Sedap tu lempeng..lama tk makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah sedap..makan panas2 time hujan pulak

      Delete
  2. Sedapnya lempeng kelapa! Walaupun baru jugak makan (di kedai 🤭), tetap rasa teringin bila nampak mamaCella buat.

    Ayat last tu tertinggal tulis ya? Versi..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...ni la bila buat kerja tak double check....hihihi
      dah letsk link versi tebal & gaaring
      Terima kasih UO...

      Delete
  3. dapnye.. selalu makan lempeng ngan sambal. ngan asam pedas pun sedap yer.. leh cuba la nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. asam pedas ni...cicah roti canai pun sedap MA

      Delete
  4. Mesti meresap kuah asam pedas ke lempeng tu. Kalau sy, empat baru cukup, silap² lima keping terus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau lempeng cair tu yer SK kena sorang 5 keping...Ni lempeng kelapa tebal...sekeping pun dia kembang dalam perut🤣

      Delete
  5. aduh sedapnya lempeng kelapa tu kak oi

    ReplyDelete
  6. Kalau di melaka, sesetengah kedai hidangkan roti canai dgn asam pedas.. sdp juga sesekali ubah selera.. 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya suka roti canai cicah asam pedas tu Kak Lin..Kadang kalau masak asam pedas,sengaja beli roti canai frozen nak cicah

      Delete
  7. Hari tu saya singgah sini tapi tak tinggalkan komen. Saya teringin makan lempeng kelapa tapi lempeng ubi kayu tambah kelapa parut. Pagi tadi hendak buat, sekali nak kupas ubi kayu semuanya sudah biru-biru lebam. Tak jadilah melempeng....

    ReplyDelete