Kue Teow Daging Telur Goyang
Mak aku masak
Untuk dinner malam tadi
Kue Teow Daging
Memang banyak daging
Mak aku cakap xleh letak seafood coz kakak tengah allergy
Telur Goyang
Aku suka sbb egg yolk dia melting in my mouth..
Heee....
Mak aku yang buatkan sebab kalau aku buat kereng skit
Kata mak aku nak buat telur goyang ni minyak kena lebih & wajib cukup panas
Bab minyak kena cukup panas tu yang aku ngeei masa nak masukkan telur tu
KUE TEOW DAGING
2 bungkua kue teow
¼kg daging- rebus seketul besar hingga empuk baru hiris nipis
¼kobis- hiris halus
1 cekak kucai
2 cili merah-hiris
¼cawan kicap lemak manis
2 susu teh garam
3 sudu minyak
Bahan Blend
10 cili kering
½bawang besar
5 bawang putih
1. Panasakan minyak dan tumis bahan blend hingga naik minyak
2. Masukkn daging slice + air rebusan daging
3. Masukkan garam, cili hiris dan kobis hiria
4. Basuh kue teow dan tapis.
5. Masukkan kue teow dan gaul rata sambil direnjis kicap
6. Sesuaikan rasa dan tabur serta gaul kicai yang gelah dikerat2..
Kue Teow Daging Telur Goyang kali ni memang aku suka sangat
Coz xde tauge
Selalunya mak aku suka letal tauge
Aku pali g x suka sebab masa makan aku ken asingkan tauge..
MENGGANGGU...!
Masa beli kue teow mak aku dah amik plastik nak isi tauge
Tapi sebab balik kan dah petang..
Mana ada sayur segar lagi dah
Tauge pun dah bau masam
Mak aku x jadi beli tauge
YEZZZZZZ..!!
Mak aku kata nak replace ngan kobis..
Hokeh.. Kobis xper...
I like it..!!
Kuey teow takde taugeh hilang nikmat
ReplyDeleteHehehe.. Tapi tauge tu selalu jd pengacau.. Hehehe
Delete