Untuk kebelas ratus kali..Sarapan yang menggamit memori. Sarapan yang tak pernah jemu. Sarapan yang sentiasa berulang pusingan gilirannya..
Catatan anak & emak.Cerita pasal masakan & peristiwa.Jika ada ilmu yang baik,gunakanlah. Segala yang tidak baik biar berakhir di sini sahaja....
Sunday, 13 December 2020
PULUT KUKUS IKAN LENGAT YANG TAK PERNAH JEMU
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Kenangan-kenangan itulah yang mendewasakan kita. Adakalanya sedih dan pilu, ada masanya senyum sendiri bila terbayang yang manis-manis.
ReplyDeleteBetul cikgu.. Kita bukanlah he dak kembali ke zaman itu. Tapi kita tetap merindui kenangan lalu
DeleteJarang mkn pulut sbb kena beli mahal harganya.biasanya musim tengkujuh ubi kayu menu wajib buat Ubi tonyoh mcm yg viral di kelantan skrg.mkn ngan kelapa muda parut. Ikan masin pn yg koman2 je spt ikan pari ,isi ikan yu bila rendam bau ancing masak sambal belimbing buluh
ReplyDeleteIkan masin koman tu win.. Hihihi
DeleteArwah ayah saya suka sangat beli isi ikan yu. Mak pula memang akan bising kalau ayah beli ikan yu kering & memang bau hancing kan...