Assalamulaikum..dah sarapan ke semua?Saya sarapan roti bakar ja deengan teloq ghebuih ja.
Masak sambal sardin + kentang.Guna 1 tin sardin yang sedang - sedang tin pendek tu elok-elok ada 3 ketoi ikan..boleh la sorang seketoi.Nasib baik tak guna saedin tin kecik tu.Kalau tin kecik biasanya ada 2 ketoi saja ikannya..Kalau tin kecik biasanya saya akan buat telur mata @ telur rebus masuk sekali dalam sambal.Tapi kalau makan kat rumah buat tin kecik saja sebab biasa pakat makan sambal saja..ikannya biasa jadi rencah nasi goreng.Ni boh jugak la ikan sorang seketoi.Kang kalau letak sambal saja macam sedih sangat aih...!..hihihi..Campak cili padi hijau sebatang dua buat penyeri dan sapa nak extra pedas,sila kunyah cili padi tu.Biasa lauk pauk saya akan ditaburi
Tapi saya bawa juga 3 biji telur rebus buat makan dengan roti bakar sarapan..Bukan la makan 3 biji tu..tapi makan sebiji saja...lagi 2 taktau jadi rezeki siapa..
Pisang berangam tu kontot tak macam pisang berangan.Dah macam pisang emas saja dah.
Kena amek aura ni. Sy kalau masak sardin, mahu tiga hari berturut bawa bekal sardin sebab sy sorang ja makan.
ReplyDeletesimple but sedap je...
ReplyDeleteaah kak saya perasan masakan lauk akak memang nampak berseri dgn taburan daun sup tu
ReplyDeletebekal kayangan ni kak sardin dan telur hihi
Pagi tadi sarapan roti canai leftover semalam š¤£. Nak buang sayang. Elok lagi. Panaskan semula, lembut dan sedap lagi.
ReplyDeleteKalau buat sambal sardin syok uii. Makan dengan nasi boleh, roti boleh, lempeng pun boleh.
sedap dah ni menu nya kak, janji kenyang ni. Dana daun sup tepi rumah pun tgh tak menjadi pokoknya masih kontot daunnya
ReplyDeleteLauk macam ni buat telioq MC ooi ...
ReplyDeleteBawak bekal lagi ni jimat banyak kan; duit, masa, tenaga...
Lauk macam ni la buat makan bertambah tau....
ReplyDeleteKalau lauk sardin mmg mst gu dgn telor dadar... mmg mantappp
ReplyDeleteSalam perkenalan.. Done follow sini..
ReplyDeleteSaya pun kalau makan sardin mesti nak ada telur dadar.. Barulah ngam..