Musim belimbing..
Tapi ni hari Jumaat rasanya saya masak ni.Masak waktu malam..Esok makan..Uiii..nikmat..!
Masak asam pedas belimbing dengan ayam.Saya lagi suka belimbing masak asam pedas dengan sardin.Tapi sejak anak bujang tu kena chalazion...saya dah berehat sebentar daripada masak sardin.Kalau tidak sebelum sebelum ni selang sehari dua hari,saya akan masak sardin.
Now dah jadi seriau pulak nak masak sardin walaupun tak pasti sardin menyumbang atau tidak kepada pertumbuhan chalazion tu.
Mula ingat nak copy paste ja resipi ASAM PEDAS AYAM DENGAM BELIMBING BULUH tahun 2014 ni...tapi tengok bahannya banyak pula..Agaknya masa tu saya rajin lagi..
Now,saya masak ala kadar saja...main campak lebih kurang ja..
Asam pedas pun saya suka masak awal beberapa jam sebum makan supaya rasa lebih meresap.Ni saya masak malam.
Eh, kita pun masak asam pedas semalam. Nantikan entrinya, hahaha.
ReplyDeleteTapi, yg ada belimbing buluh ni lebih mengancam nampaknya.
Ok...dah baca entri asam pedas pari permintaan PI...hahahaha
DeleteTerus kecur dibuatnyaaa adoiiii... belimbing ada lagi tu, kalau rajin nak masak asam pedaslah...
ReplyDeleteSementara musim ni Lin...Kadang susah juga nak dapat belimbing kalau bukan musimnya...eh,belimbing bermusim ke?
Deletekecur pulak liur...
ReplyDeleteletak belimbing buluh dalam kari sardin pun yummy
Ya Ammi..
DeleteSaya pun lagi suka masak dengan sardin.Tapi tu la..nak stop sekejap makan sardin.Tinggu anak bujang elok baik chalazion nya.
Wah, rasa masam semula jadi ni. Sedapnya Mama Cella.
ReplyDeleteSelera mak-mak seangkatan kita cikgu...suka masam-masam dan pahit-pahit sikit kan...
DeleteBelum pernah makan asam pedas campur belimbing. Letak banyak banyak kaw rasa masam dia. Saya pun suka masak sardin letak belimbing buluh. sodap!
ReplyDelete