Saturday, 24 October 2020

LEMPENG CAIR CICAH KARI

 Hari ni xde online class sebab Ganu kan cito hari Jumaat & Sabtu. . So, free skit 2 hari ni. Jangan dah balik KL ni buat aku lupa plak hari Ahad ada class suddaaaaaa..... Haaha, dh set reminder.. 


Pagi tadi mak aku masak Lempeng Cair. Cicah ngan kari daging kerbau semalam tu. Dari semalam mak aku cakap nak buat lempeng nak cicah ngan kari daging kerbau ni

Makanya memang bagun pagi mak aku dah siap buat lempeng untuk breakfast. 

Kuah kari pekat memang ngam la Minum hot lemon tea..slrup.....arrrrrr...sedapnya


LEMPENG CAIR

2 cawan tepung gandum

3 1/2cawan air

1 telur

sikit garam

2 sudu minyak

sikit minyak lagi untuk sapu kuali

 

1. Blend semua bahan tu hingga berkrim

2. Jika guna kuali biasa sapu sikit minyak & dadarkan kuih sesenduk demi sesenduk..

3.Jika guna pan..just sapu minyak sekali sahaja masa dadar pertama..

4. Buat hingga selesai  & boleh hidang  dengan kuah kari atau sambal tumis.Makan dengan susu pekat pun sedap

 


Kenyang sampai tengahari sebab lempeng kembang dalam perut,,,hahahaha


2 comments: