Saturday, 22 December 2018

KUPANG REBUS CICAH SAMBAL CILI

Kupang Rebus
Ni sebelum balik kamoubg lagi ni
Kupang beli kat Pasar Tani @ Permaisuri tu




Sebab kupang ni masih fresh
Mak aku cakap.nak rebus jer
Supaya sapat rasa ori kupang
Aku follow jer


Kulang fresh memang sedap
Maknakunkata kat kamphng nenek panggil Siput Sudu
Sebab kulit  dia bilA dibuka macam sudu
Tapi mak aku kata kalau sudu yang csdok kuah tu depa panggil camca
Kupang ni xde lak dwpa panggil Siput Camca.
Hahahaa...


Kuoang Rebus vs Sambal.Cili
Actually ni sambal.serbaguna
Hari tu  uat makan ngan bakso
Cara buat sambal cili ni KAT SINI....


Memeng ngam.la sambal.cili ni nga  Kupang Rebus

Nanti nak ajak.mak aku gi lagi lah Pasar Tani tu..
Nak beli Kupang ni lagi
Swbab sedappp




  1. Betul la kulit dia macam sudu

2 comments:

  1. Masak asam pedas tumis pekat...letak asamjawa pekat ..dan daun limau purut..dan serai sebatang..
    Sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaa...Kupang pun boleh masak Asam Pedas ker..
      Kiter ingat orang masak Asam pedas untuk ikan,ayam.& daging jer...
      Tapi kuoang ni memang sedap la..

      Delete