Hajat nak sarapan menu Sarawak @ KUCHING EATERY yang akhirnya jadi menu dinner.
Makanya kami meneruskan perjalanan Cheras.Plannya nak sarapan kat Bangi,tapi rasa jauh la pulak dari USJ nak ke Bangi
Cafe ni antara yang sering juga saya kunjungi bila teringin nak makan naan,tosei atau capati.Beberapa tahun dulu masa cafe ni baru buka saya agak confuse sama depa ni India muslim
( mamak) atau apa sebab dari cashier hingga lah pekerjanya depa kebanyakan putih putih berkopiah putih & nampak waktu solat depa bergilir gilir solat kat mini surau depa tepi tempat masak tu..Mini surau dia pun mesra pengguna sebab pintu menghadap pelanggan & saya pernah nampak ada pelanggan pun tumpang solat situ.Tapi pelanggan lelaki la..Kalau perempuan tak sesuai kot...hihihi..Pembancuh airnya pula wanita.Tapi lately beberapa pekerja yang putih putih tu dah tak nampak.Akak bancuh air tu pun dah tak nampak.Kebanyakan pekerja baru.Nasib baik service masih tip top..
Sink basuh tangan sentiasa bersih.Walapun saya bukanlah pembersih sangat pun tapi kalau ada pilihan mestilah kita pilih tempat makan tak was was dan yang bersih kan...hihihi
Bukan vadei kacang dal tu tapi ni warna putih.Makan dengam cili hijau sedap ni..lupa dah apa nama kuih ni
Kuih 2 ketul tu share dengan anak jantan tu...Saya minta cham panas..Anak jantan tu jus tembikai & anak dara tu pulak teh tarik
Tak pernah makan Roti Canai Cheese. Seronok la depa anak-beranak dapat sama sarapan menu little India.
ReplyDeleteUlundu Vadai? ulundu tu kacang..kacang yg buat tosei tu
ReplyDeleteSA pun sama x pernah makan roti canai cheese...best ye?yang kuih tu x tau apa nama
ReplyDelete