Sunday, 24 March 2024

MASAK LEMAK CILI API AYAM,AYAM GORENG,SAYUR BAYAM CINA & TEMBIKAI BLACK BEUTY

 Salam Ramdhan 1445 memasuki hari ke 13..


Ayam Masak Lemak Cili Padi...Semalam masak lauk untuk iftar.
Tak plan pun nak masak ni.Ingat nak masak mihun goreng ja untuk iftar sorang sebab anak jantan tu ada majlis berbuka puasa kat  Banting bersama geng motor dia.

Saya pulak dok mengukis dari lepas sahur hingga lewat petang.Sekali dah petang Cella balik..Masak jugak lah nasi & lauk  sikit..



Selalu nampak Suria Amanda dok bgtau Pak Zain buat MLCA hari hari..Eh rasa terliur pulak.Tapikalau MLCA ni mesti orang Ng 9 lagi pakar. .hihihi




Sayur Bayam Cina Tumis Bawang Putih.


Ayam Goreng Garing..Potong dadu kasar isi ayam..goreng garing


Tak buat kuih pun untuk iftar


Tembikai Black Beuty & Anggur Muscat


Ni ja lauk dan pencuci mulut untuk iftar 12 Ramadhan semalam 


13 comments:

  1. Memang beauty tembikau tu, merah dia menggoda sukma 😂
    Takde cookies reject ka MC? Pos la mai Gombak :p

    ReplyDelete
  2. Lauk macam ni cukup membuka selera ketika berbuka, Mak Ngah. Betullah, org N9 terror mlcp tapi tengok masakan org Kedah ni tak kurang hebatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi...orang sini pandai makan ja sedap tak sedap pun🤣

      Delete
  3. Lawa bekas hidangan 😀
    Tambah selera makan ya.

    ReplyDelete
  4. Tak pernah bei bayam cina ..nak cuba la nanti...memang seminggu ni makan MLCA, silap hb hari ni pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba la bayam tu SA
      ..pada saya sayur tu sedap

      Delete
  5. bayam cina rupa apa? kalau yg kita selalu makan tu bayam melayu ke?

    ReplyDelete