Salam Ramadhan 1445 memasuki hari ke 19..Ramadhan hanya berbaki 10 hari sahaja lagi...huhuhu Rasa pantasnya Ramdhan kali ini..
Hari ke 18 puasa.Update blog sambil dalam kereta saja ni sesambil tunggu depa beli kopis Zus
Kita pun terjebak lantaran dsh tiada idea nak masak ayam..Sementelah semua bahan memang ada..
Ayam 6 ketul
- Sos kewpei
- Serbuk lada hitam
- Sos Tiram
- Mix herb
- Minyak masak
*
Gaul semua & perap 1 jam..Kemudian panggang dalam air fyer 30 minit suhu 200°
( Tapi lepas 30 minit saya balikkan ayam dan panggang lagi 20 minit suhu 180°
Sayur Bayam Malaysia..Dah berapa hari masak sayur bayam Cina..Ni kita makan pula sayur bayam Melayu.
Minuman yogurt mangga..
Air kosong...
Amboi meriahnya petai depa 😍
ReplyDeleteAyam kewpie ni buat dah, lagi lama marinade lagi sedap kan...
Lama saya tak jumpa petai.
ReplyDeleteSenang kerja kan Mama Cella kalau panggang ayam guna air fryer.
Sedapnyer sambal bilis petai
ReplyDeleteTapi wak tak makan petai
Aisehhhh.. wak tak makan petai rupanya. Macam pelik pulak wak tak makan petai, hihi.
DeleteBayam cina & bayam melayu, apa bezanya. Sy tahun ni tak tengok sgt vid KA, nak cuba apatah lagi, tengok perkongsian kawan² maya sajalah sambil telan ailio.
ReplyDeleteSambal bilis petai tuh memang tempting sungguh 😍😍. Makan itu saja pun dah cukup 😄😄
ReplyDeleteBerbuka sekarang SA x de selera makan la,..lebih kepada nak minum aje...berat pun turun ni...perut moncit pun dah xde...lepas tu banyak minum air manis..hahaha...tapi sahur memang minum air putih
ReplyDelete