Sunday, 16 July 2017

ROTI TAMPAL vs ASAM PEDAS SARDIN

Roti Tampal vs Asam Pedas Sardin..
Sarapan pagi ni...
Rindunya Roti Canai..
Hahahaha...


Rati Tampal...
Mean Roti Canai ditampal telur...


Semangkuk Asam Pedas Sardin...
Mak aku cakap ni Asam Pedas recycle sebenarnya..
Asam pedas yang dah tinggal kuah..
Dipanaskan semula dan ditambah sardin bersama sosnya..
Jadilah dia Asam Pedas Sardin...



Kuah banjir..
Mmmmmm.....


Segelas Teh Panas...
Arghhh.....


Just guna Roti Canai Frozen..


Diletak atas kuali panas tanpa minyak...


Masak dua- dua belah hingga garing


Panaskan sesudu minyak dalam kuali hitam kesayangan mak aku..
Hahaha...
Dalam 3 buah kuali kat umah ni..
Dah kuali hitam tu juga favourite mak aku..
Kalau nak versi kuali putih bersih boleh tengok
ROTI CANAI TAMPAL TELUR GOYANG...kat sini
Hahaha...boleh camtu..?


Pecahkan telur dengan hati- hati supaya egg yolk x pecah..


Biar masak ikut selera..
Kalau nak 1/2 masak...sekejap sahaja..
Kalau nak kuning tu masak keras biarvlama sikit..


Ambil roti canai yang dah masak tadi dan tampalkan pada telur..
Terus angkat dengan sudip..


Dah siap...


Makan ngan Kuah Asam Pedas Sardin...
Jangan lupa Teh Tarik or your favourite hot drink..

*** Psssstt...
       Mak aku soh sampaikan pesan...
       Kalau ada roti canai tapaw yang dah sejuk
       pun leh recycle wat Roti Tampal ni...
       Jangan membaziaq ..
       Tak baik...
     

4 comments:

  1. Betul kata mak dik cella..jgn membazir....sayang makanan....iiiisssh...tetiba Aunty lapar roti canai lakk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom aunty..!!
      Ngeteh kat mamak...
      Teh Tarik...Roti Banjir Special..
      Hahahaha

      Delete
  2. hummm menggoda betul la resepi2 nih

    ReplyDelete
  3. Hahaha...
    Masak lebih yer aunt Mas...
    Nanti ajak kiter skali...
    Mau nangis mamak roti canai tu kann...

    ReplyDelete