Sambal "Ikan Kurung" dengan petai dan tauhu....Lauk masak petang tadi..
Kurung dalam tin...hihihi
Alhamdulillah bau segar kacang soya.Takda bau masam.
Kalau beli kat kedai yang belum pack ..kadang adoii!..geli tengok pelanggan yang tidak cakna dengan jadikan bekas air berisi tauhu tu sebagai tempat celup tangan lepas pilih ikan udang bagai .
Dah la tauhu tu takda kulit🤭
Segala kekotoran tangan tu diserap tauhu...
Yang pack ni pun taktau la dibelakang kita kan..tapi atleast kita tak nampak..🤣🤣
Puji masakan sendiri sbb kena dengan selera...hihihi
Untuk video masakan sambal ni boleh tonton di
Jangan lupa like,comment,share & subscribe tau..💕
Seriuslah buat cuci tangan, otak kat lutut agaknya 🤣.
ReplyDeleteBagus jugak masak semua sekali arung macam ni, jimat banyak.. tenaga, gas & oil.
Allahu... sib baik selalu beli tauhu yang sudah dibungkus.
ReplyDelete