Ikan Berlado...
Antara lauk fav yang selalu saya masak.
Guna cili padi vietnam yang merah menyala tu...memang berdesing telinga...lagi pedas lagi kena makan ...hihihi
Kalau masak lauk ni...tak perlu lauk lain dah....cukup hanya ada ulam timun atau salada sebangai pelangkap...
Tengok aje dah terasa reasa pedasnya
ReplyDeleteHahaha...makin pedas..makin tak boleh berenti suap..kalau berenti makin rasa pedas..hihihi
DeleteAduh, pempedas sungguh MC.
ReplyDeleteLidah dah tebal agaknya...deria rasa gagal memgesan pedas🤣
DeleteBetul, jangan ada lauk lain nanti terganggu konsentrasi makan nasi ikan balado.
ReplyDeleteKan..
Deletekena kering-kering jer baru terasa bumbuannya
Bedesing telinga ni kalau makan. Makan dengan nasi kosong je. Fuhhh sedap ni.
ReplyDeleteKan...kena makan ngan nasi putih panas-panas...pastu minum air suam...kebas lidah jadinya🤣
Deletetadi ammi guna juga cili padi vietnam tu tumbuk2 dalam 8 bijik buat sambal sardin. Masalahnya kenapa tak pedas? Ke gravy dalam tin sardin tu yang manis dan dah tutup rasa pedas?
ReplyDeleteHahahha...maknanya Ammi lagi pempedas la tu...cili vietnam ppun dah imun tak rasa pedas🤭
DeleteTadi nampak keli balado kat blog mamatisya....ni nampak kat blog akak plak...dapnyaaa..
ReplyDeleteSetujuuuu. Mama dulu sering masak ini. Ntah kenapa saat saya yg masak, rasa nya jadi aneh😂. Makanya jarang buat sendiri
ReplyDelete