Lepas Asar semalam masak...
Lauk frozen minggu ini.Banyak menu ulangan saja.
- Asam pedas pari dengan terung
Dah cedok ikan pari & terungnya..
Baki ayam dalam kuah saya tambah belahan buah tomato masak..Maka jadi la
- Asam pedas ayam dengan tomato
Kurma Kambing (lamb) &
Biri-biri( mutton,)
Yang daging nampak cerah berlemak sikit tu mutton.
Daging yang nampak gelap sikit tu lamb..
Penat la juga tapi tak apa lah
"Berakit-rakit ke hulu..berenang-renang ke tepian"...
Hasilnya...
Sambal Udang Petai - 2 bekas
Asam Pedas Ayam + Tomato- 2 bekas
Asam Pedas Pari + Terung - 2 bekas
Kurma Kambing - 3 bekas
Kurma Biri-biri - 1 bekas
Sambal Bilis Tempoyak - 1 bekas
Ni semua mesti jenis² lauk yg laku kerasssss!
ReplyDeleteWowwww..nak sebekas makngahhh π
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeletebagusnya... nak kena rajin jugak mcm ni
ReplyDeleteMama Cella jadi contoh teladan yang baik untuk kami!
ReplyDeleteTerbaik π
ReplyDeleteBiaq susah2 dulu, pastu kita rilek. Gantung periuk seminggu la lagu ni hikhik
Tudiaaaa...senang aih nak makan kasi perangat ja kan...
ReplyDeleteSaluuut lah kak π πππ. Saya rasa bakal lebih dari 3 jam kalo saya yg buat π€£π€£. Tapi memang bikin lauk dengan cara ini sangat praktis..tinggal panaskan. Tak capek masak tiap hari kan
ReplyDeleterajinnya akak, macam2 lauk pulak tu
ReplyDeleteKalau ammi masak byk camni mau 7 jam bertapa kat dapo. Sy tak reti masak lelaju
ReplyDelete