Thursday, 11 July 2024

MENU BERPANTANG: AYAM BAKAR & ULAM PEGAGA

 

Menu makan malam Adah petang semalam..

Biasanya saya siapkan makan malam Adah sebelum maghrib.Selalunya menu makan malam dia lebih kurang makan tengahari juga kerana saya akan matinate ayam atau ikan untuk 2 kali makan..lunch & dinner..Kalau beza pun buah atau ulam sahaja.


- Nasi Putih
-,Ayam Bakar( sebenarnya air fryed🤭)
- Ulam Pegaga
- Buah Oren 
- Minuman kurma merah panas

** Tak reti nak hilangkan suara dalam video tu...

Boleh dengar suara Adah tengah mengaduh kena air panas masa amik air panas nak buat minum...tapi kena sikit je,bukan bahaya pun.. hihihi

13 comments:

  1. Sejak ada AF, memang bakar ayam guna AF je. Mudah 😀

    Kalau nak remove suara pada video, kena edit sebelum upload.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi...baru belajar...macam dah jadi..hihihi

      Delete
  2. senang pakai AF...nak panaskan apa2 pun pakai AF je...hihihi

    ReplyDelete
  3. AF antara bibik paling function hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju...siapa la yg awal punya idea cipta AF ni kan

      Delete
  4. Sedap nya menu berpantang ni.

    ReplyDelete
  5. Minum kurma merah memang bagus untuk naikkan hemoglobin yang rendah.

    ReplyDelete
  6. dulu masa awal2 sy berpantang mama dok masak lauk saya siang lain malam lain. kononnya tak elok makan lauk dipanaskan. tp saya kata, saya ok je. penatnya tengok mama nak masak bebanyak kali.

    ReplyDelete