Hati dah berkira-kira nak menyicah @ sekarang ramai sebut colek .
Saya kurang gemar pencicah basah berkicap macam kuah rojak.
1 sudu teh garam
3 susu chilly flakes
( boleh ganti 5 cili kering)
1cm belacan
12 sudu makan gula pasir/
boleh guna gula perang
1. Campur semua bahan ke dalam blender kring..
2. Blend secara pulse beberapa kali hingga halus dan berderai.
3 Sedia dihidangkan bersama buah cermai,jambu,mangga muda dan juga sesuai makan dengan limau bali..
Untuk video pendek lainnya boleh klik SEROJA PUTIH ...dan jangan lupa..
+ Like
+ Comment
+ Share
+ ASunscribe
Try makan... Sekali jer.. pastu ok dah tak nak hahaha.. :P
ReplyDeleteDulu cukup suka makan cermai. Dah tua sekarang ni, memang tak berani nak sentuh... masamnya! Kalau ada pencecah, rasanya sudukan dulu pencecah ke mulut sebelum cermainya.
ReplyDelete