Pucuk Betik Tumis Pedas.Antara lauk yang kena dengan tekak kampungan ni.
TUMIS PEDAS PUCUK BETIK.
3 jambak pucuk betik
ikan bilis,minyak,gula,garam
Bahan hiris:
Bawang merah
Bawang putih
cili merah
cili padi
buah tomato masak
1. Rebus pucuk betik bersama sedikit garam hingga lembut.Tolan dan hiris kasar.
2. Panaskan minyak dan goreng bilis.Ketepikan.
3.Tumis bahan hiris hingga harum dan masukkan pucuk betik hiris & bilis goreng serta perisakan.
4. Kacau goreng hingga sebati dan sesuaikan rasa
Masak nasi banyak tak tu?
ReplyDeleteLama tak bersiaran, sihat ka Mak Cella?
ReplyDeleteCantik telur masin tu... Homemade ka?
aduh sedapnya menu kampung gini kak
ReplyDeleterindu dgn entry akak...nampak ada sebiji telur ayam masin tu,rupanya telur masin guna telur ayam lagi sedap kan kak...
ReplyDeleteTak pernah makan/masak pucuk betik. Tapi kalau kata pahit…alamak tak berani nak cuba makan 😄
ReplyDeleteSA pun suka makn pucuk betik, tapi SA suka celur jer and cicah sambal belacan..bagus untuk kesihatan
ReplyDeleteulam pucuk betik cicah smbal belacan sedappnyaa!
ReplyDeleteMenarik tumis pucuk betik tu. Tapi sini payah nak jumpa betik jantan.
ReplyDeleteDone follow!
Sedapnya pucuk betik tumis.Rasa pahit-pahit ubat.
ReplyDelete