Kerepek peria rangup.
Tetiba teringin-Kerat dua dan korek bijinya.
-Pastu guna peeler saja untuk hiris nipis.
- Rendam air garam 10 miniy..tapi saya tak rendam air garam sebab saya suka pahit peria ni.hihihi
-Saya hanya tekap-tekap dengan tisu dapur atas peria agar tidak berair.
- Saya masukkan 4 sudu tepung pedas dalam beg plastik.
- Ambil segenggam peria slices tadi dan masukkan dalam uncang plastik bersama tepung tadi dan goyangkan hingga bersalut rata
- Goreng dengan api sederhana hingga keemasan.
- Toskan dan biar sejuk.Simpan dalam bekas kedap udara.
wah..homemade tu, mesti extra sedappp
ReplyDeletewahhh rajinnya akak
ReplyDeleteSy selalu beli dengan kawan, tapi lama dah tak beli.
ReplyDeleteKudap-kudapan menyihatkan ni. Pahit-pahit ubat.
ReplyDelete