Puasa hari ke-4 juga selain Kari Kepala Ikan + Terung Telunjuk
Mak aku juga masak sambal ni
Sambal Isi Ayam + Kentang
Abang mana makan Kari Ikan
Kari abang makam, ikan tu yang abang x makan
So, mak aku biasanya akan masak juga lauk lain kalau masak ikan
Sambal ni mak aku lata hanya guna isi ayam
SAMBAL ISI AYAM + KENTANG
2 keping dada ayam - dadu
2 biji kentang - dadu
1 asam keping
1 sudu teh garam
1 sudu teh gula perang
Minyak
Bahan Blend:
15 cili kering
1/2 bawang besar
2 bawang putih
1 batang serai
1. Gaul ayam dengan sedikit tepung pedas untuk rasa lebih sedap. Jika tiada gaul garam kunyit + 1 sudu tepung gandum
2. Goreng isi ayam tersebut hingga garing & kerepikan.
3. Goreng kentang dadu & ketepikan
4. Tinggalkan anggaran 1/4 cawan minyak & tumis bahan blend
5. Tambah garan, asam & gula & biar naik minyak
6. Masukkan ayam + kentang & gaul rata
7. Sesuaikan rasa
No comments:
Post a Comment