Masak Pengat Labu Tak Kupas Kulit...
Asalnya taktau nak letak tajuk apa..Sudahnya straight to the point🤣
Ceritanya memang macam tu..Masak pengat labu ni tak kupas kulit iaitu ikut cara mak saya Mak saya kalau masak lemak putih labu & pengat labu memang mak tak kupas kulit.Cuma kalau saya masak untuk mak saya akan campur yang kupas kulit & tak kupas kulit.Mak akan cedok yang berkulit & kami akan pilih yang berkupas kulit🤭
Video masak pengat labu ni ada saya sharekan video kat SEROJA PUTIH
Untuk video pengat labu tak kulas kulit ni boleh klick :
👇👇👇👇
Pernah juga makan pengat labu tak kupas kulit.. Boss lama masakkan.. Katanya, kalau labu tu muda lagi, kulit belum keras, boleh je..
ReplyDeleteYang saya masak no labu dah matang ppun kulit masih sedap.Kalau labu yang hijau tu macam lagi sedap kot kulitnya
DeleteSedapnya! Nak masak tak dak geng nak makan huhu...
ReplyDeleteArwah Mak Sy dulu pun kalau buat pengat labu tak kupas kulit.
Kalau masak...hello la PH...saya tolong pi jadi geng🤭
DeleteTu dia tak buang kulit.. pengat labu ni kalau makan kat kg sedapnya lahai.. bertambah2 kita makan huhuu
ReplyDeleteArwah mak mentua saya suka masak pengat labu dengan kulit. Arwah bubuh segenggam pulut. Eh, tiba-tiba teringin pulak nak makan!
ReplyDeleteKalau namanya pengat, mmg kak lin suka sgt.. tp, xprnh plk kak lin mkn pengat labu yg berkulit..
ReplyDeleteHrini kak lin buat pengat keladi.. xpe, kalau abg yan xbrp nk mkn, kak lin simpan frozen.. 😁
Uish....saya suka sangat pengat keladi...
DeleteTapi keladi agak mahal nak banding labu🤭
Waah ada juga yg tak kupas kulit yaa. Di sinipun kalo masak pengat atau kolak, pasti kupas kulit 😄
ReplyDeleteEmak saya suka masak versi tak buang kulit .Katanya kulit tu yang sedap ada tekstur..Dulu saya tak suka..Sekarang macam tersuka pulak🤭
Delete