Eh..masih ada cerita dabai yang belum habis..
Dabai isi kuning dan isi purple
Sedap dimakan dengan nasi atau makan begitu sahaja.
Mak saya pun sangat mengidamkan dabai ni..
Tapi kami tak balik CNY kali ni...
Maka saya jerukkan dabai ni agar tahan lama..
Saya jerukkkan dengan kicap masin + kicap manis..macam pernah buat
Menjeruk lah jawabnya.. ;)
ReplyDeleteOoh…ada yang isi purple jugak.
ReplyDeleteSy tak pernah jumpa apatah lagi makan buah dabai ni MC.
ReplyDeleteKalau buah perah sy tau. Favorite Arwah Pak & mak saya. MC pun kenal kot buah perah tu ?
1st time dengar ni..buah dabai...emmm...
ReplyDeletePernah makan buah dabai ni tapi tekak takleh terima hehe..
ReplyDeleteSA x pernah makan...kalau diberi peluang pasti nak cuba
ReplyDeleteBoleh dijeruk rupanya buah dabai ni.
ReplyDelete