Semalam punya menu iftar
Sambal udang petai .Adah dah beberapa hari minta nak makan sambal udang.Tapi dia nak saya masak.Dia cakap dia masak tak sedap.Saya cakap mana ada orang lahir terus pandai masak sambal.Kena practice la untuk make perfect...Tapi sudahnya saya masak juga...Hihihi
Sambal udang ninsaya hanya makan 3 ekor.Selebihnya Adah pulun sorang- sorang.
Tekak dah laka teringin nak makan ayam percik.Beli la juga buat hilang kempunan laut darat.Sudahnya sampai habis makan tiada siapa yang cubit ayam tu
Rezeki sumbangan pihak surau.Tahun ni pihak surau memasak juadah setiap petang & mengagihkan kepada penghuni mengikut giliran.
Doakan saya istiqomah
wah1 tahniah.... terus istiqamah dengan minuman lemon panas!
ReplyDeleteHihihihi....
DeleteIn sha Allah
Mmg Ramadan ni petai naik taraf kayangan tu pn kalu jumpa.anak bujang kat umah ni pn asik cod air botol berperisa yg berharga kayangan.ntah la mak ni cuma selera teh je
ReplyDeleteMak saya cakap kat kampung pun petai dah mahal.Tapi mahal2 pun tak pernag lagi lebih seringgit untuk sepapan.Tap dah sebab permintaan tetap tinggi,maka harga tidak jatuh la.
DeleteSelera kita yang sudah berumir pastinyalah semakin berbeza dengan taste depa orang muda kan...teh O panas juga yang evergreen kan
Teringat semalam belek petai di kedai, terkenag sedapnya kalau buat sambal udang
ReplyDeletePetai kat Johor harga siling ke lantai Ak?
DeleteHihihihi
wak minat sambal udang
ReplyDeletetapi tak makan petai.