Catatan anak & emak.Cerita pasal masakan & peristiwa.Jika ada ilmu yang baik,gunakanlah. Segala yang tidak baik biar berakhir di sini sahaja....
Saturday, 14 March 2020
CAPATI ROLL
Capati Frozen
Mak aku cakap nak buat Capati Roll
Untuk bekal & sarapan aku
Capati Roll
2 roll untuk kakak
3 roll untuk abang
4 roll mak aku nyer bekal
Mak aku cakap nak makan ngam achik cleaner...
Dalam piring tu aku nyer
Ni bukan capati
Ni telur dadar
Untuk filling capati roll
CAPATI ROLL
1 pack capati frozen (brand kawan) 10 pcs
8-10 biji telur - untuk 10 keping telur dadar
10 daun salad
5 sudu sos cili
5 sudu mayonis
lidi
1. Masak capati terus semasa masih beku - jangan defross sebab nanti susah nak
kendalikan sebab lembik
2. Masak capati hingga selesai
3. Buat 10 keping telur dadar
4. Bentangkan capati & letak sehelai salad
5. Sapu sos cili & mayonis
6. Letakkan sekeping telur dadar & roll ketat-ketat
7. Sematkan dengan lidi supaya kemas tidak terlerai
STEP BY STEP.. boleh refer sini...
Ready sorang sebekas
Include me 1 piring 3 roll
Dah lama mak aku x masak capati roll ni
Dulu masa sekolah rendah mak aku selalu masak capati roll untuk bekal
Cam biasa mak aku akan hantar report
Tengah makan bekal
Sedappppp....
Selain guna telir dadar mak akau juga pernah buat CAPATI ROLL SOSEJ... kat sini
Juga ada pernah buat CAPATI WRAP & FISH FINGERS... kat sini
semua nya lazat yakmat nampak ni ^_^
ReplyDeleteSedap3...
DeleteSenang nak makan
Kenyang & sedap