Assalamualaikum semua....
Sarapan Roti Bakar sahaja.6 slices makan bertiga..sorang 2 slices.Ini pula pasal buah betik.Bukan hari ni la..Ni 2 minggu dah..tapi sayang gambarnya..Kita tepek sini
Pokok betik mak tanam tepi tembok belakang dapur.Saja tepek gambar ni sebab tadi mencari betik masak tapi tak ada stok.Yang ada semua betik masih hijau.Betik hasil tanaman mak.
Tidak berbiji..Macamana nak tanam kalau tak ada biji?
Gardenia butterscotch pun sdp kalau bkr.. mak cella try la..
ReplyDeleteNmpk segar & manis betik tu.. xde biji plk tu.. cair air liur kak lin tgk betik.. š¤
Betul..betul..betul...Gardenia butterscotch kalau bakar...dah cuba..
DeleteTapi pandan kelapa gula melaka yang dok viral sekejap hari tu pada saya agak manis..
Multi grain ni kalau kedai runcit belakang rumah tak de jual, dan klu di pasaraya bukan setiap hari ada.
ReplyDeleteBetul...Saya pun kalau nak...kena pi cari kat Lotus ..kedai & supermarket area rumah saya pun takdak jual..
Deletesedapnya nampak betik tu, lagilah bila dapat yang manisss.... roti tu pun kegemaran, suka bakar atau panaskan kejap dalam pan... keranggupan dia tu yang best
ReplyDeleteSaya balik kerja tadi pi cari lagi betik..dapat yg belum betul2 masak..kena peram lagi 2 hari kot..hihihi
DeleteRoti tu feel bila kunyah kan....
Sedapnya betik!
ReplyDeleteKecik2 dulu pun tak berapa suka betik juga, sama mcm MC
Dah besaq ni, baru reti makan betik :)
Tu la..dulu bersepah pokok kat kampung ,takdak sapa reti makan buah yang masak.Pakat makan buah yang mengkal.cicah garam belacan +air asam jawa...
DeleteLa ni jadi harga kata orang kampung...hihihi
Mungkin betul artikel tu..Dulu zaman sekolah dalam pernah baca buku katanya betik ada enzim papain yang memudahka penghadaman.Juga berguna untuk lembutkan daging..
ReplyDeleteSaya betik ok..tapi saya alah dengan jambu batu la pulak..angin..hihihi
Sedapnya dapat makan betik manis!
ReplyDeletehihihi... kan...dapat yang masak kat pokok tu yang sedap segar..Yang biasa kita beli masak peram...
DeleteSedap roti multi grain. Saya suka kalau buat sandwich. Dibakar belum pernah lagi. Wahh lagi senang lah makan papaya seedless. Ngap terus je. Iye, manusia berubah. Orang kata jangan benci sangat nanti tersuka :)
ReplyDeleteSedapnya betik fresh....suka betik yang ditanam sendiri...
ReplyDeleteAmmi teringin nak buat jeruk betik muda. Ehhh tetiba tukar topik ammi ni..
ReplyDelete