Kalau dah masak sardin,haruslah akan diikuti Nasi Goreng Sardin.
Nasi Goreng Sardin Recycle.Telur mata.Teh panas.Habuan sarapan pagi Selasa.Tengahari dah plan nak masak bukan nasi..hihihihi...
Sambal sardin beserta daun limau purut semalam.Tambah sikit lagi minyak sebab nak goreng nasi kan...garam pun tambah lagi sikit.
Snap pic tak on flesh..Pucat .Masukkan nasi yang sudah dileraikan..Kacau gaul hingga naik wap.Biar garing bawahnya baru dikaup balikkan biar merata panas & garingnya.Masak nasi goreng ni walau nampak semudah ABC tapi jika 10 orang masak guna bahan dan resipi sama pun,pasti akan ada 10 rasa berbeza.Macam juga masak mee hoon,10 orang masak benda yang sama ,pasti setiap satu tetap
ada beza.Baik dari segi rasa maupun tekstur.
Ni untuk ambil gambar
Ni realiti nak makan..hihihi,makan nasi goreng kena ada krup krup skit baru syok.Ulam bendi ja sebab takdak keropok.Hari tu Adah kemas pantry,habis dibuangnya segala keropok keping yang beli kat Trengganu tu.Dia kata semak & nanti gi hantar Cella boleh beli yang baru...Adoiii la anak bertuah..!
Bertuah betul Adah buang keropok sebab semak, kalau debab expired tu logik jugak, sabo ajelahhh, hahaha.
ReplyDeleteSy tak pernah try lagi la masak nasi goreng sardin ni, siapa nak makan nanti? Tapi lauk sardin memang favourite
Tu la pasal.Kalau dia kemas tu la jadinya...Hadoiii
DeleteDah la tak leh rentas negeri nak gi beli🤣🤣🤣
Terliur-liur tengok berapa kali Mama Cella share nasi goreng sardin. Sedapkan Mama Cella.
ReplyDeleteHihihi...Cara untuk selamatkan sardin ...sedap pulak tu
Deletesedap ni nasi goreng sardin.. tapi rare mkn dgn bendi tu.. hihihi
ReplyDeleteSedap makan ngan bendi.Saya suka hampir semua jenis ulam..🌿🌱🍀
Delete